Mistä SIELUKIRJOITTAMINEN® sai alkunsa?

SIELUKIRJOITTAMINEN®-menetelmä sai alkunsa traumaattisen lapsuuden ja nuoruuden selvittämisestä sekä kokemuksista, joiden avaamiseen aloin hakemaan apua parantaakseni menneisyyteni haavat. Lapsuuden kaltoinkohtelu, hyväksikäyttö ja perheväkivalta olivat mieleni lukittujen kaappien takana, vaikka toisaalta tietoinen mieleni ymmärsi, ettei kaikki ollut niin kuin piti.

 

Koulukiusaamista, epäonnistuneita ihmissuhteita ja elämisen ongelmallisuutta kaikilta osin. Onnellisuus tuli ulkoa päin – toisista ihmisistä tai tekemisestä, suorittamisesta, saavuttamisesta, huippukohdista ja niiden odottamisista. Kaikesta muusta paitsi itsestäni, olihan yksinjääminen pahin tunnetaakka. Puhutaan myös läheisriippuvuudesta. Myös aistiherkkyys, herkkäunisuus, masennus ja ahdistus ovat kohdallani liittyneet kiinteästi traumoihin.

Tiedostamattoman mielen ongelmat ja käsittelemättömät tunnetaakat voivat tuntua juuri siltä, että "jokin ei ole niin kuin pitäisi" tai että "jokin vaivaa minua, mutten tiedä mikä tai miten päästä siihen käsiksi". Tai ei välttämättä tiedetä, että johonkin olisi edes päästävä käsiksi, koska elämän ongelmallisuus ja vaativuus ovat keskittymisen kohteina. On vain tunne tai ahdistus, että jotain on kesken. Tällaisessa avuttomuudessa elämä muodostuu helposti suorittamiseksi, kun sisin ei löydä tietään ulos.

Vaikka asioita käsitellään eri keinoin esimerkiksi puhumalla ja kuuntelemalla, ei silti tiedostamattoman taakan puolelle ole ennen ollut sisäänkäyntiä. Tietoinen mieli ei voi käsitellä tiedostamatonta puolta pelkän tietoisen tekemisen kautta, vaan tarvitaan työkalu, jolla huomio suunnataan suoraan tiedostamattoman mielen puolelle. Tätä on SIELUKIRJOITTAMINEN®.

 

Metodin syntymä

Oman prosessointini ohessa aloin toisten pyynnöstä jatkokehittämään tätä, alun perin itseni avuksi käyttämääni alitajuista kirjoitustapaa, jotta se voisi palvella parhaalla tavalla ja apukeinona mahdollisimman monta muutakin riippumatta ihmisen historiasta, elämäntilanteesta tai haasteista, jotka jokaisella ovat erilaiset. Hiljalleen syntyi metodi nimeltä SIELUKIRJOITTAMINEN®. Se ei ole terapiaa, mutta prosessia voidaan menestyksellä käyttää esimerkiksi terapioiden tukimuotona tai itsehoitona.

SIELUKIRJOITTAMINEN® on siis syntynyt omakohtaisesti koetusta ja eletystä elämästä – ei tosin sen valoisammalta puolelta vaan sielun haavaumien ja kaltoinkohtelun ymmärtämisen ja avaamisen kautta. Elämä, joka on ollut pitkälti varjopuolella kulkemista, on uuvuttavaa ja pakottaa keksimään keinoja. Uupuneitten lasien läpi elämä on erilaista ja näyttää erilaiselta. Kun SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessina avautuu, vaihtuvat myös lasit, joilla elämää tarkastelee, kirkkaammiksi ja tarkemmiksi. Elämää ei enää näekään kaltoinkohtelun ja uhrina olemisen perspektiivistä vaan mahdollisuuksien väriskaala erottautuu selkeämmin.

 

Palautetta ja kokemuksia

Sielukirjoittaminen on ollut ihan korvaamaton apu ja avain lukkoihin, joihin minulla ei aiemmin ollut mitään reittiä. Nainen, 23-vuotta (kurssipalaute)
Minusta tuntuu, että jotakin loksahti kohdalleen ja sain avaimia, joita olen etsinyt vuosikausia elämääni. Aika näyttää tarkemmin mitä! Kurssin jälkeen olen huomannut kropan rentoutuvan ja tuntuu että elämänilo on alkanut löytymään. Nainen, 36-vuotta (kurssipalaute)
Olen käsittämättömän rauhallisella mielellä. Koko ajan. Olen täynnä rakkautta.Nainen, 45-vuotta (kurssipalaute)

Lue lisää kurssilaisten palautteita ja kokemuksia >

 

Miksi SIELUKIRJOITTAMINEN®?

Ihmiset käyvät vuosikausia terapiassa avaamassa menneisyyttään, koska menneisyydessähän ne piilevät, myös nykyongelmien juuret. Miten paljon parempi paikka maailma olisikaan, jos jokainen meistä käsittelisi oman tuskansa eikä pakottaisi ahdistustaan muihin.

 

Juurisyihin pääseminen ja tunnelukkojen purkaminen voi tietoisen mielen kautta olla hyvin hidasta tai jopa mahdotonta etenkin, jos ongelmat ovat hautautuneet tiedostamattoman mielen syövereihin. SIELUKIRJOITTAMINEN® on kehitetty työvälineeksi erityisesti sisäisen lapsen kanssa keskusteluyhteyden avaamiseen. Se on menestyksekkäästi näyttänyt tuovan apua esimerkiksi masennukseen, ahdistukseen ja sisältä kumpuavaan yksinäisyyteenkin. Kun 'mikään ei tunnu miltään', on tila, jolloin olisi nimenomaan tarkasteltava alitajunnan sisältöä. Ahdistava olo on merkki siitä, että jotakin on oikeasti vialla. Mikä meitä siis ahdistaa? Monesti emme edes tunnista syitä siihen, että miksi olemme ahdistuneita.

Joskus asiat ja ahdistuneisuus hautautuvat mieleen ja kehoon lukoiksi ja tällaisten tunnelukkojen avaaminen perinteisillä ja yleisesti tiedossamme olevilla konsteilla ei välttämättä ota onnistuakseen tai ainakin se voi viedä vuosikausia. Näin koin itsekin, etten onnistunut avaamaan menneisyyteni kaappeja, joissa piilottelivat erilaiset, hämähäkinseittien peittämät tarinat, syyt masennukseen, ahdistukseen ja elämänhaluttomuuteen. Kun elämä tuntuu jatkuvalta taistelulta, onko se elämää?

Sielunrauha.
Voisinko joskus olla oikeasti onnellinen, muuten paitsi hetkittäin?

Elämä on mielestäni liian hienoa vain yrittää selviytyä päivästä päivään. Elämätön elämä on täynnä pelkoa, vaaroja, epäonnistumisia. Ymmärsin, että elämän täytyi olla muutakin kuin epätyydyttäviä työ- tai parisuhteita, joista totuus on yhtä kaukana kuin maata lähinnä oleva tähti. Kyseenalaistin elämäni. Tein hulluja päätöksiä, joista moni on osoittautunut jälkikäteen kaikkein fiksuimmiksi. Sain elämäni sen epärealistisine odotuksineen paketoitua. Ensin tiedostamalla ja sitten hapuilemalla suuntaan, joka ei ensin tuntunut yhtään tutulta tai turvalliselta, mutta kuitenkin mahdollisuudelta.

 

Ensimmäinen askel kohti sisäistä lasta

Ensimmäinen askel on tunnustaa tyytymättömyytensä. Niin kauan kuin jatkaa sätkimistä epätyydyttävässä elämäntilanteessa tai -tilanteissa, niin kauan muutos parempaan venyttää tuloaan. Apua on kyllä saatavilla, kun ensin on valmis siirtymään kohti uutta. Pienin askelin. Tätä on SIELUKIRJOITTAMINEN®. Se voi toimia tarvittavana askeleena eteenpäin, johdattaen ensin polulle ja siitä moottoritielle, omista tarpeistasi ja valmiusasteestasi riippuen.

Aloin ymmärtämään omaa tragediaani alkoholin ja väkivallan vaurioittamassa perheessä. Ymmärsin tarvitsevani apua. Tällöin vertaistukiryhmät väläyttivät tietä sisäisen lapsen suuntaan. Oivalsin, että sisäinen lapsi on oikeasti sisällämme eikä vain jotakin hölynpölyä tai keksitty mielikuva. Se oli silloiselle minulle täydellinen yllätys. Sisäinen lapsi tietää meistä kaiken ja vapauttaa tietonsa mielellään, kun olemme siihen valmiita. Oman kokemukseni mukaan mikään ei saa alitajuista, tiedostamatonta osaamme sulkeutumaan. Alitajunnassamme tieto on ja pysyy niin pitkään kunnes se vapautetaan. Monelle terapeutille "sisäinen lapsi"-termi on tuttu ja erilaisia metodeja tähän on ollut käytössä jo vuosia.

 

Kanssakulkijasi

Joskus sydämeni tuntuu pakahtuvan onnesta kuullessani kurssilaisten mitä mielenkiintoisemmista kokemuksista. On hienoa pystyä tekemään jotakin sellaista, josta joku oikeasti saa apua ja jonka avulla päästä eteenpäin. Ei sillä ettenkö pääasiallisessa työssäni saisi vastaavia kokemuksia, mutta asteen verran erilaisia – myönnettäköön. En ole opettaja, vaan kanssakulkija, joka kouluttaa ihmisiä hyödyntämään tätä taitoa elämänlaatunsa usein lähes välittömässä parantamisessa. Mitä enemmän matkaani teen, sitä keskeneräisemmäksi tunnen itseni, mutta levollisella tavalla. Ymmärrän eri asioita oivaltaessani, etten ole ymmärtänyt oikeastaan vielä paljoakaan. Mikään sanomani ei edusta absoluuttista totuutta, koska jokaiselle meistä totuus on erilainen.

 

Mikäli innostut itse tulemaan mukaan, toivotan sinut lämpimästi mukaan verkkokurssille (avoinna 24 h).

  

soul connection soul contact13

Kaipaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä

allekirjoitus kuva

Maija Luomala
SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä 

 

 

Pin It